Hvide asparges med citrongræs, sprødt æg, smurt aspargesbouillon og pistacienødder

Løsning

Fejr påske og forår i kombination! En fremragende forret, der blander forårets vitaminbombe, aspargesene med en klassiker til påske, ægget i en moderne årgang. Souvidebagte asparges, smurt aspargesbouillon og sprøde æg er den perfekte kombination til at tage din madlavning til næste niveau og imponere familie og venner.

Gør dette

Trin 1 - Pølsebagte asparges

6. Asparges

0,5 pot citrongræs

2 kviste citrontimian

5 gram Vit Miso

25 gram smør

10 g olivenolie

Skræl squashen, riv den og pres saften. Kom de pillede asparges i en vakuumpose. Knus citrongræsset og bland de andre sammen med aspargesene i posen og luk vakuumposen. Bages i ovnen med sous vide-programmet ved 70 grader i 30 minutter. Husk også at gemme aspargeslagen til bouillonen.

Trin 2 - Smørsmurt aspargesbouillon

Skrællerne fra aspargesene

1 asparges

1 gryde citrongræs

250 gram vand

25 gram hvidvin

10 gram riseddike

15 gram sukker

5 gram salt

1/4 citron

10 gram Vit Miso

50 gram smør

Rist aspargesskallerne i ovnen ved 170 grader, til de er gyldne. Skær de hele asparges i mindre stykker og knus og hak citrongræsset. Steg asparges og citrongræs i en gryde med olie, uden at det får farve. Tilsæt de øvrige ingredienser (udover smørret) og det ristede skind. Lad simre i 15 minutter og si fra. Bland bouillonen fra de sous vide-bagte asparges i og bland smørret i med en håndmixer inden servering. Smag til og tilsæt evt mere salt.

Trin 3 - Sprødt primært æg

6 små æg

2 æg til at panere i

1 dl mel

1 dl panko

Kog æggene i en gryde i 6 minutter og afkøl derefter æggene hurtigt i koldt vand. Pil og panér derefter æggene i mel, æg efterfulgt af panko og stil til afkøling. Lige før servering steges æggene i olie, indtil de er gyldenbrune

Trin 4 - Pynt

1 hvide asparges

10 gram pistacienødder

1/4 æske Rødkarse

1/4 æske Ærteskud

5 stilke kørvel

Høvl aspargesene tyndt med en mandolin. Rist pistacienødderne i ovn ved 170 grader og hak dem groft. Pluk krydderurterne og læg dem på vådt papir

Trin 5 - Montering

1. Tag de sous vide-bagte asparges og hak i stykker på ca 2 cm og læg dem i en cirkel på hver tallerken

2. Tag en generøs skefuld af bouillonen og centrer på tallerkenen

3. Læg spejlægget i midten af tallerkenen

Pynt med hvide asparges, pistacienødder, karse, ærteskud og kørvel efter smag

God fornøjelse!

Var denne artikel hjælpsom?