Hvide asparges med citrongræs, sprødt æg, smurt aspargesbouillon og pistacienødder
Løsning
Fejr påske og forår i kombination! En fremragende forret, der blander forårets vitaminbombe, aspargesene med en klassiker til påske, ægget i en moderne årgang. Souvidebagte asparges, smurt aspargesbouillon og sprøde æg er den perfekte kombination til at tage din madlavning til næste niveau og imponere familie og venner.

Gør dette
Trin 1 - Pølsebagte asparges
6. Asparges
0,5 pot citrongræs
2 kviste citrontimian
5 gram Vit Miso
25 gram smør
10 g olivenolie
Skræl squashen, riv den og pres saften. Kom de pillede asparges i en vakuumpose. Knus citrongræsset og bland de andre sammen med aspargesene i posen og luk vakuumposen. Bages i ovnen med sous vide-programmet ved 70 grader i 30 minutter. Husk også at gemme aspargeslagen til bouillonen.
Trin 2 - Smørsmurt aspargesbouillon
Skrællerne fra aspargesene
1 asparges
1 gryde citrongræs
250 gram vand
25 gram hvidvin
10 gram riseddike
15 gram sukker
5 gram salt
1/4 citron
10 gram Vit Miso
50 gram smør
Rist aspargesskallerne i ovnen ved 170 grader, til de er gyldne. Skær de hele asparges i mindre stykker og knus og hak citrongræsset. Steg asparges og citrongræs i en gryde med olie, uden at det får farve. Tilsæt de øvrige ingredienser (udover smørret) og det ristede skind. Lad simre i 15 minutter og si fra. Bland bouillonen fra de sous vide-bagte asparges i og bland smørret i med en håndmixer inden servering. Smag til og tilsæt evt mere salt.
Trin 3 - Sprødt primært æg
6 små æg
2 æg til at panere i
1 dl mel
1 dl panko
Kog æggene i en gryde i 6 minutter og afkøl derefter æggene hurtigt i koldt vand. Pil og panér derefter æggene i mel, æg efterfulgt af panko og stil til afkøling. Lige før servering steges æggene i olie, indtil de er gyldenbrune
Trin 4 - Pynt
1 hvide asparges
10 gram pistacienødder
1/4 æske Rødkarse
1/4 æske Ærteskud
5 stilke kørvel
Høvl aspargesene tyndt med en mandolin. Rist pistacienødderne i ovn ved 170 grader og hak dem groft. Pluk krydderurterne og læg dem på vådt papir
Trin 5 - Montering
1. Tag de sous vide-bagte asparges og hak i stykker på ca 2 cm og læg dem i en cirkel på hver tallerken
2. Tag en generøs skefuld af bouillonen og centrer på tallerkenen
3. Læg spejlægget i midten af tallerkenen
Pynt med hvide asparges, pistacienødder, karse, ærteskud og kørvel efter smag
God fornøjelse!