Sådan bruger du madlavningstermometeret i din Electrolux-ovn
Løsning

Ovntermometeret er et praktisk, integreret madlavningstermometer, som måler madens kernetemperatur. Det er nemt at bruge og så ved du, at din mad altid er ordentligt tilberedt. Denne funktion findes på udvalgte Electrolux ovnmodeller.
Hvorfor skal du bruge madlavningstermometeret?
Madlavningstermometeret er et integreret termometer, der måler madens kernetemperatur. Den er velegnet til tilberedning af en række forskellige retter og en ideel hjælp, når du laver mad som kød, fisk eller fjerkræ.
Når du bruger det, kan du føle dig sikker på, at maden opnår den rette kernetemperatur så den hverken bliver over- eller understegt igen. Du behøver ikke bekymre dig om tilberedningstiden, da kernetemperaturen styrer nøjagtigt hvor længe din ret skal være i ovnen.
Sådan bruger du madlavningstermometeret
Når du laver mad med madlavningstermometeret, skal du indstille to temperaturer: ovntemperaturen og den ønskede kernetemperatur for din ret.
1. Indsæt termometeret i maden
2. Tilslut madlavningstermometeret til ovnen. Sørg for, at stikket er sat helt ind i stikkontakten
- Stikkontakten findes i øverste højre hjørne af frontrammen på de fleste af vores modeller, du ser den når ovndøren er åben

3. Indstil en varmefunktion og ovntemperatur
5. Tryk på START
4. Tryk på og indstil den ønskede kerne temperatur for din ret
6. Den indstillede kernetemperatur overvåges nu, og der lyder en alarm, når den er nået.
Tips og tricks
Madtermometeret kan også bruges i mange AssistedCooking-funktioner. Du kan vælge at bruge den, når den foreslås i AssistedCooking-navigationen enten i ovnen eller i appen (hvis dette gælder for din ovn). En ekstra god funktion er, at du kan vælge rare, medium eller well done, alt efter hvad du ønsker.
Klik her for at lære mere om AssistedCooking.
For de bedste resultater skal du indsætte spidsen af madlavningstermometeret i midten eller den tykkeste del af det du tilbereder. Sørg for, at mindst ¾ af termometeret er inde i maden.
Optimalt set bør den mad, du tilbereder, have stuetemperatur, før du begynder at lave mad. Madlavningstermometeret fungerer ikke, hvis maden er for kold eller ikke er helt optøet.
Advarsler
- Brug kun det medfølgende madlavningstermometer eller originale reservedele
- Sørg for at holde et par centimeters mellemrum mellem grillelementerne og ledningen til madlavningstermometeret for at forhindre, at den bliver beskadiget af overdreven varme
- Vær forsigtig så du ikke brænder dig, når du sætter madlavningstermometeret ind i en forvarmet ovn
- Fjern altid madlavningstermometeret fra ovnrummet efter brug. Pas på du ikke brænder dig, da både madlavningstermometeret og ovnen bliver varme
- Brug ikke madlavningstermometeret til væsker
For mere information om din specifikke ovnmodel, se brugsanvisningen. Du kan finde din brugsanvisning her.
Nu hvor du ved, hvordan du bruger madsensoren, vil du måske lære mere om din ovn.
Var denne artikel hjælpsom?
Relaterede artikler
- Symboler og funktioner på din Electrolux-ovn
- Sådan tilslutter du din Electrolux-ovn til appen
- Sådan rengør og vedligeholder du din Electrolux-ovn
- Sådan rengør du din Electrolux-ovn med katalyse
- Sådan bruger du Steamify® på din Electrolux-dampovn
- Sådan bruger du Sous Vide-funktionen på din Electrolux-dampovn
- Sådan bruger du pyrolyse-funktionen i din Electrolux-ovn
- Sådan bruger du pizzafunktionen i din Electrolux-ovn
- Sådan bruger du indstillingen "Genopvarmning med damp" på din Electrolux-dampovn
- Ur blinker i display på ovn